kosten badkamer verbouwen

Kosten badkamer verbouwen – Een goede schatting per situatie

Wanneer je overweegt om jouw badkamer te verbouwen, is een van de eerste vragen waarschijnlijk gerelateerd aan het budget: “wat zijn de kosten van een badkamerrenovatie?”. De prijs van een badkamerrenovatie kan sterk variëren, afhankelijk van een aantal factoren zoals grootte, materialen, en arbeidskosten. In dit artikel geven we een goede schatting per situatie zodat je een goede indruk krijgt van de gemiddelde kosten van een badkamerrenovatie in jouw situatie. Ook geven we je een aantal tips om kosten te besparen. 

Factoren die de kosten beïnvloeden:

 1. Grootte van de badkamer: hoe groter de ruimte, hoe meer materialen en arbeid nodig zullen zijn. Een grote badkamer verbouwen zal dus meer kosten dan een kleinere badkamer. 

 2. Materiaalkeuzes: hoogwaardige materialen zoals natuursteen of high-end kranen zullen zorgen voor hogere kosten. Goedkopere materialen zoals kunststof zullen zorgen voor wat lagere kosten

 3. Arbeidskosten: afhankelijk van de regio en expertise van de vakmensen kunnen deze kosten fluctueren. Ook is het de vraag of de oude badkamer eerst gesloopt moet worden of niet. Wanneer je jouw oude badkamer nauwelijks hoeft af te breken, kunnen er enorm veel kosten bespaard worden.

 4. Wijzigingen in de lay-out: het verplaatsen van leidingen en elektra is vaak een kostbare aanpassing. Wanneer je de kosten niet te hoog wilt laten oplopen, is het dus aan te raden om belangrijke elementen zoals water toe- en afvoer, elektra, wanden, ramen, etc. niet te verplaatsen.

 5. Extra luxe elementen: denk aan vloerverwarming, een stoomdouche of een vrijstaand bad. Dit soort accessoires voor de badkamer kunnen een stuk duurder zijn.

Kosten badkamer verbouwen

Basis renovatie:

Een basisrenovatie omvat vaak het vervangen van bestaande items zoals het toilet, de douche, en de wastafel zonder grote constructieve veranderingen. Kosten kunnen variëren van €3.000 tot €8.000, afhankelijk van de materialen en de omvang van het project.

Mid-Range renovatie:

Hier zou je mogelijk de lay-out iets kunnen veranderen, nieuwe wandbekleding kunnen plaatsen, en wellicht een aantal luxe items toevoegen. De kosten zullen dan liggen tussen de €10.000 en €17.000.

Luxe renovatie:

Voor een high-end, luxe verbouwing waarbij alleen de duurste materialen worden gebruikt en mogelijk structurele aanpassingen worden gemaakt, kan je rekenen op een prijs van meer dan €25.000. 

badkamer renoveren zonder breken

Bespaartips badkamer verbouwen

 • Doe-het-zelf: overweeg om enkele taken, zoals schilderen of demonteren en slopen, zelf uit te voeren.
 • Recycling: gebruik bestaande materialen waar mogelijk opnieuw.
 • Vergelijken: zorg ervoor dat je verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijkt. 
 • Fasering: verdeel de renovatie in fasen om de financiële last te spreiden.

Overweeg badkamer wandpanelen als kostenefficiënte wandbekleding

Kunststof wandpanelen voor in de badkamer zijn de ideale keuze als je wat kosten wilt besparen tijdens het renoveren van jouw badkamer. Deze wandpanelen zijn namelijk ideaal geschikt voor vochtige ruimtes in de badkamer en zijn een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld tegels. Ontdek waarom badkamer wandpanelen de ideale wandrenovatie zijn voor in de badkamer:

 • Goedkoper in aanschaf
 • Wordt over de oude wandbekleding heen geplaatst
 • Gaat tientallen jaren mee
 • Is 100% procent vrij van onderhoud
 • Binnen 1 dag geplaatst, bespaar op arbeidskosten

Ontdek ons assortiment wandpanelen voor badkamers

All in one service voor toilet en badkamer renovatie met wandpanelen

Een veel gekozen oplossing bij een badkamer of toilet renovatie zijn waterbestendige wandpanelen. Deze wandpanelen zijn ideaal voor het renoveren van jouw badkamer of toilet. Bewust Sanitair is specialist in het plaatsen van kunststof wandpanelen in natte ruimtes zoals de badkamer, toilet, keuken en douche. Vaak zijn waterbestendige wandpanelen goedkoper, praktischer, hygiënischer en mooier dan het gebruik van wandbekleding zoals tegels en stucwerk. Goed om te weten is dat al onze wandpanelen 100% waterbestendig zijn. Daarnaast zorgen de panelen voor een naadloze aansluiting van de muur en plafond. Wil je eens bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een eenvoudige badkamer renovatie zonder breken? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete douchehoek renovatie

Nu voor maar €799,-

Inclusief levering en montage

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!