schimmel op voegen badkamer verwijderen

Schimmel op voegen badkamer permanent verwijderen en voorkomen

De badkamer is een plek waar we tot rust komen. Het is onze privé-spa, waar we de dag beginnen en eindigen. Helaas is het ook de ideale plek voor schimmels om zich te nestelen, met name op de voegen tussen badkamertegels komt schimmel op voegen badkamer veel voor. In dit artikel bespreken we de oorzaken van deze veelvoorkomende ergernis, hoe je het kunt voorkomen en hoe je schimmel op de voegen in de badkamer kan verwijderen. 

Wist je al dat Bewust Sanitair een permanente oplossing van schimmel in de badkamer heeft? Ook dan ontdek je aan het eind van dit artikel. 

Hoe ontstaat schimmel op voegen badkamer?

Schimmel op de voegen is een veelvoorkomend probleem in veel badkamers. Dit is voornamelijk te wijten aan:

 1. Vochtigheid: de badkamer is van nature een vochtige ruimte vanwege het douchen en badderen. Dit vocht kan in de voegen trekken en een ideale omgeving vormen voor schimmelgroei. Voegen zijn dus eigenlijk niet heel handig in een badkamer.
 2. Slechte ventilatie: als er onvoldoende ventilatie in de badkamer is, kan het vocht niet ontsnappen en blijft het op de tegels en voegen zitten. Het is dus belangrijk om regelmatig te ventileren via bijvoorbeeld een raam of afzuiging. 
 3. Temperatuur: schimmels groeien extreem goed in warme omgevingen. Laat de badkamer nou vaak een warmere omgeving zijn dan de meeste andere ruimtes in  in huis.

Schimmel op voegen voorkomen

Het voorkomen van schimmel op voegen in de badkamer is eenvoudiger dan het behandelen van schimmel. Zorg dus dat je schimmelvorming in de badkamer zoveel mogelijk voorkomt. Hier zijn enkele preventieve maatregelen:

 1. Goede ventilatie: zorg voor voldoende ventilatie in de badkamer. Dit kan door middel van een raam of een mechanisch ventilatiesysteem. Gebruik de ventilaties vooral tijdens en na het douchen of warm water gebruik. 
 2. Droog de badkamer: maak er een gewoonte van om na het douchen of baden de badkamer goed droog te maken, met name de voegen en tegels. Denk bijvoorbeeld aan een douchewisser en vloerwisser. 
 3. Gebruik van antischimmel middelen: er zijn diverse schoonmaakproducten die schimmelwerende eigenschappen hebben. 

Schimmel op voegen verwijderen

Heb je al schimmel? Geen paniek. Volg deze stappen:

 1. Schoonmaakazijn: meng gelijke delen water en schoonmaakazijn in een spuitfles. Spuit dit op de schimmel, laat het een uur intrekken en borstel het vervolgens af met een borstel.
 2. Baking soda: Maak een pasta van baking soda en water. Breng dit aan op de schimmel, laat het even intrekken en schrob het vervolgens weg.
 3. Specifieke antischimmel producten: er zijn ook specifieke schoonmaakproducten verkrijgbaar die ontworpen zijn om schimmel te verwijderen.

Let op: wanneer je eenmaal schimmel op voegen badkamer hebt ondervonden, is de kans groot dat de schimmel snel weer terugkomt, ook na het grondig verwijderen. Neem de preventieve maatregelen dus goed in je op of bedenk of onderstaande permanente oplossing iets voor jou is.

Een permanente oplossing van schimmel in de badkamer

Hoewel bovenstaande oplossingen nuttig kunnen zijn, biedt Bewust Sanitair een innovatieve en permanente oplossing voor schimmel op voegen badkamer. 

Alle badkamer wandpanelen van Bewust Sanitair zijn 100% vrij van onderhoud en bevatten ook geen voegen. Schimmel op voegen zal dus verleden tijd zijn. Badkamer wandpanelen bevatten nog meer voordelen:

 • Geen voegen: de wandpanelen van Bewust Sanitair bevatten geen voegen, wat betekent dat er geen plek is voor schimmels om te groeien.
 • Stijlvol en modern: met meer dan 30 designs biedt Bewust Sanitair een scala aan stijlvolle opties die bij elke badkamer passen.
 • Duurzaam: de wandpanelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, wat betekent dat ze lang meegaan zonder slijtage of verkleuring. 
 • Goedkoper in aanschaf: wandpanelen zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan tegels. 
 • Binnen 1 dag geplaatst, bespaar op arbeidskosten

Ontdek ons assortiment wandpanelen voor badkamers

All in one service voor toilet en badkamer renovatie met wandpanelen

Schimmel op badkamervoegen kan een hardnekkig en terugkerend probleem zijn. Maar met de juiste preventieve maatregelen en behandelingen kan het worden aangepakt. Voor wie op zoek is naar een permanente oplossing, zijn de badkamer wandpanelen van Bewust Sanitair de perfecte keuze. Niet alleen bieden ze een stijlvolle upgrade voor je badkamer, maar ze pakken ook het schimmelprobleem bij de wortel aan.

Bewust Sanitair is specialist in het plaatsen van kunststof wandpanelen in natte ruimtes zoals de badkamer, toilet, keuken en douche. Vaak zijn waterbestendige wandpanelen goedkoper, praktischer, hygiënischer en mooier dan het gebruik van wandbekleding zoals tegels en stucwerk. Goed om te weten is dat al onze wandpanelen 100% waterbestendig zijn. Daarnaast zorgen de panelen voor een naadloze aansluiting van de muur en plafond. Wil je eens bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een eenvoudige badkamer renovatie zonder breken? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete douchehoek renovatie

Nu voor maar €799,-

Inclusief levering en montage

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!