badkamer-schimmel-verwijderen

Badkamer schimmel verwijderen

Een veel voorkomend verschijnsel is schimmel in de badkamer op de muren en het plafond. Badkamer schimmel verwijderen is iets waar iedereen zich ooit aan moet gaan wagen. Schimmels zorgen voor lelijke plekken op de muur en zijn slecht voor je gezondheid. Maar hoe kun je dit vervelende probleem oplossen of juist voorkomen? Wij geven je een aantal tips hoe je schimmel in je badkamer kunt verwijderen of voorkomen.

badkamer schimmel verwijderen: Hoe ontstaat schimmel in de badkamer?

De badkamer is een vochtige ruimte en tijdens het douchen wordt er erg veel waterdamp geproduceerd. Wanneer deze damp niet voldoende afgevoerd wordt via ventilatie, dan kan het snel gaan condenseren. Wanneer het gaat condenseren betekent het dat er kleine waterdruppeltjes worden gevormd op de muur, het plafond, het raam of de spiegel. Vooral de muren en het plafond zijn gevoelige vlaktes voor schimmel.

Tips badkamer schimmel verwijderen of voorkomen

  1. Goed ventileren: Je badkamer goed ventileren is de meest eenvoudige oplossing om schimmelvorming te voorkomen. Je kunt je badkamer op een natuurlijke manier ventileren door het raam open te zetten tijdens of na het douchen en het enige tijd op een kier te zetten. Naast natuurlijke ventilatie maken ook veel mensen gebruik van een mechanische badkamer ventilator. Hiermee wordt er op een efficiënte manier vochtige lucht naar buiten afgevoerd waardoor de badkamer veel minder vochtig is en sneller droogt. In een droge omgeving krijgen schimmels geen kans om te groeien.
  2. Badkamer schimmel verwijderen met azijn: De perfecte manier om schimmel in je badkamer te verwijderen is met azijn. Giet een aantal scheutjes zijn azijn in een spuitfles en spuit het op de schimmelplekken. Laat het hierna 2 uur inwerken. Veeg vervolgens met een vochtige microvezeldoek het azijn weg. Je kunt ook een tandenborstel of kleine borstel gebruiken om de hoekjes te bewerken. Spoel af met wat water om alles volledig schoon te krijgen. Tip: zet alle ramen en deuren open om de vieze geur sneller te laten verdwijnen.
  3. Badkamer schimmel verwijderen met stoomreiniger: Heb je de schimmel in de badkamer te lang laten doorgaan en is het in een gevorderd stadium? Dan zul je meer nodig hebben dan alleen azijn. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een stoomreiniger. Een stoomreiniger maakt het water zo warm dat het tot wel 99% van alle bacteriën kan doden.
  4. Vervang de kit of voegen: Is je schimmel grondig binnengedrongen in de voeging of kit tussen de tegels? Dan moet je deze eigenlijk gaan vervangen. Het aanbrengen van nieuwe kit in je volledige badkamer is een tijdrovende klus. Wanneer je ervoor kiest om dit te gaan doen, kies er dan voor om gespecialiseerde kit te gebruiken die special is voor voegwerk in vochtige ruimten.
  5. Zorg ervoor dat er geen lekkages zijn: Wanneer er schimmel in de badkamer verschijnt, kan het ook zo zijn dat er lekkages zijn. Lekkages kunnen er namelijk voor zorgen dat de vocht in de badkamer zich ophoopt en dat de schimmel gaat groeien. Controleer je badkamer daarom eens in de zoveel tijd op een lekkage. Controleer de vlaktes langs de douchebak, afvoer en toilet.

Nooit meer last van schimmel in je badkamer? Kies dan voor kunststof en waterbestendige badkamer wandpanelen!

Nooit meer schimmel badkamer verwijderen? Door te kiezen om je huidige wandbekleding te laten vallen voor luxe en moderne kunststof wandpanelen, zul je nooit meer last hebben van schimmelvorming in de badkamer. Daarnaast zijn badkamer wandpanelen vaak goedkoper, hygiënischer en mooier dan het gebruik van wandbekleding als tegels en stucwerk. Badkamer wandpanelen zijn 100% waterbestendig en kunnen ook worden aangebracht over het bestaande tegelwerk. Daarnaast zorgen de panelen voor een vrijwel naadloze bekleding van uw muren en plafond. De kunststof wandpanelen hebben geen voegen, wat ervoor zorgt dat het onderhoud van uw badkamer stukken eenvoudiger wordt en u daarnaast geen last meer heeft van schimmels en bacteriën.

Bewust Sanitair is de specialist in het plaatsen van kunststof wandpanelen badkamer. Wij kunnen uw badkamer of toilet binnen één dag voorzien van kunststof wandpanelen. Wilt u uw badkamer dus laten renoveren of een upgrade geven? Neem dan eens contact met ons op voor de mogelijkheden! Wij zijn er voor iedereen en voor elk budget.

Douchewand met douchethermostaat
toilet renovatie in 1 dag
Badkamer met drain en badmeubel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete toilet renovatie

Nu voor €2850,-

Inclusief zwevend toilet, wasbak en wandpanelen

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!