kunststof badkamer muurplaten

Kunststof muurplaten voor je badkamer, wat is het en hoe werkt het?

De badkamer is een plek van rust en ontspanning, maar ook van functionaliteit en praktisch gebruik. Het is daarom belangrijk om deze ruimte zo in te richten dat deze zowel aantrekkelijk als functioneel is. Een oplossing die beide aspecten combineert zijn muurplaten voor je badkamer. In deze blogpost ontdek je wat muurplaten zijn, hoe ze werken en hoe je jouw badkamer kunt upgraden met deze handige oplossing.

Wat zijn badkamer muurplaten?

Badkamer muurplaten, ook bekend als PVC muurpanelen, zijn dunne platen gemaakt van duurzaam kunststof materiaal. Ze zijn speciaal ontworpen voor gebruik in vochtige omgevingen zoals badkamers, keukens en zelfs wasruimtes. Door hun waterbestendigheid en duurzaamheid zijn ze een uitstekende keuze voor verschillende ruimtes in huis.

De muurplaten zijn niet alleen te gebruiken voor badkamers en wc’s. Hier zijn enkele voorbeelden van waar deze platen nog meer voor gebruikt kunnen worden:

  1. Keukens: Muurplaten zijn perfect voor gebruik in keukens, vooral rondom het aanrecht en achter de kookplaat. Ze bieden niet alleen bescherming tegen vocht en vlekken, maar zijn ook gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn voor een drukke keukenomgeving.
  2. Wasruimtes: In wasruimtes waar vocht en dampen vaak voorkomen, bieden muurplaten een praktische oplossing voor het beschermen van de muren. Ze zijn bestand tegen water en kunnen gemakkelijk worden afgeveegd om ze schoon te houden.
  3. Kelders: Voor kelders die gevoelig zijn voor vochtproblemen, kunnen muurplaten een effectieve manier zijn om de muren te beschermen tegen vocht en schimmelvorming. Ze zijn duurzaam en kunnen helpen bij het handhaven van een gezonde omgeving in de kelder.
  4. Garages: In garages waar sprake is van vocht, olie- en vetvlekken, kunnen muurplaten dienen als een praktische en gemakkelijk te reinigen wandbekleding. Ze kunnen helpen bij het handhaven van een schone en georganiseerde ruimte.

Door de veelzijdigheid en praktische eigenschappen zijn badkamer muurplaten een populaire keuze geworden voor verschillende toepassingen in huis. Of het nu gaat om het renoveren van de badkamer, het beschermen van de keukenmuren of het verbeteren van de wasruimte, muurplaten bieden een duurzame en stijlvolle oplossing.

Voordelen van badkamer muurplaten

  1. Waterbestendigheid: In tegenstelling tot traditionele materialen zoals tegels, zijn muurplaten volledig waterbestendig, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in vochtige omgevingen.
  2. Eenvoudige installatie: Het installeren van muurplaten is een relatief eenvoudig proces waardoor we vaak al binnen één tot twee dagen de volledige badkamer kunnen renoveren. Ook hoeven de oude wanden niet gesloopt te worden. Dit maakt het het renoveren met badkamer muurplaten een stuk goedkopen dan met traditionele tegels.
  3. Onderhoudsgemak: Muurplaten zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ze vereisen geen regelmatige behandelingen zoals het opnieuw voegen van tegels.
  4. Duurzaamheid: Dankzij het sterke kunststof materiaal gaan muurplaten lang mee zonder tekenen van slijtage te vertonen.

Hoe werken badkamer muurplaten?

Het installatieproces van muurplaten is vrij eenvoudig. Allereerst worden de platen op maat gesneden om te passen bij de afmetingen van je badkamerwand. Vervolgens worden ze bevestigd aan de muur met behulp van lijm of speciale clips. Na de installatie kunnen de randen worden afgewerkt met bijpassende profielen voor een nette afwerking.

Ontdek ons assortiment badkamer muurplaten

Conclusie

Badkamer muurplaten bieden een veelzijdige en praktische oplossing voor het renoveren van je badkamer. Met hun waterbestendigheid, eenvoudige installatie en onderhoudsgemak zijn ze een populaire keuze geworden onder huiseigenaren. Overweeg badkamer muurplaten voor je volgende badkamerproject en geniet van een duurzame en stijlvolle upgrade.

Renoveer je badkamer met muurplaten via Bewust Sanitair

Bewust Sanitair biedt een handige oplossing voor wie zijn badkamer wil renoveren met muurplaten. Het proces begint met een consultatie, waarbij je wensen en behoeften worden besproken. Vervolgens wordt een plan op maat opgesteld, rekening houdend met de afmetingen en stijl van je badkamer. De ervaren vakmensen van Bewust Sanitair zorgen voor een vakkundige installatie, waarbij de muurplaten nauwkeurig worden geplaatst voor een perfecte afwerking. Met Bewust Sanitair kun je vertrouwen op professioneel advies en hoogwaardige service om jouw droom badkamer werkelijkheid te laten worden.

kunststof badkamer muurplaten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete toilet renovatie

Nu voor €2850,-

Inclusief zwevend toilet, wasbak en wandpanelen

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!