Wandpanelen badkamer

Industriële badkamer tips anno 2023

Een badkamer is een belangrijk onderdeel van je huis. De badkamer is namelijk een ruimte die je compleet anders kan inrichten dan elke andere kamer in jouw woning. Heb je een oud landelijk huis, dan kan je prima kiezen voor een moderne industriële badkamer. Heb je een industriële inrichting, dan kan je alsnog kiezen voor een landelijke / Scandinavische badkamer, en zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Met een badkamer kan je dus alle kanten op. In deze blog vertellen we je meer over hoe je van jouw badkamer een industrieel paradijs kunt maken.  

Industriële badkamer kleuren

Een industriële badkamer heeft robuuste en stoere kenmerken. Deze stijl kenmerkt zich door moderne vormen te combineren met onbewerkte materialen. Door creatief om te gaan met verschillende materialen zoals hout, beton, RVS, staal en metaal kun je zowel een warme als een koele industriële badkamer creëren. 

Een typische industriële badkamer kenmerkt zich toch wel door donkere (grijs tinten) kleuren met een robuuste structuur. Om jouw badkamer niet te donker en ”koud” te laten worden, is het aan te raden om de donkere tinten vooral toe te passen op de wandenvloer en eventueel het plafond. Maar let op, kies nooit voor donkere tinten op zowel de vloer, de wanden en het plafond tegelijk. Wissel een donkere vloer met donkere wanden af met een licht plafond. 

In ons assortiment hebben we veel donkere tinten panelen beschikbaar die perfect passen in een industriële badkamer. Denk eens aan de london collectie of de florence collectie. Wissel één van deze 2 collecties af met de houtlook van de stockholm collectie en je creëert de perfecte industriële sfeer! Bekijk hieronder een aantal uitstekende keuzes voor jouw nieuwe industriële badkamer. 

Industriële badkamer sanitair

Om een ultieme industriële uitstraling te krijgen, moeten alle elementen bij het geheel passen. Zo ook het sanitair. Kies voor een vierkant design of juist voor robuuste vormen. Een hoekig afgewerkt bad past er perfect bij. Wil je liever een klassieke uitstraling? Ga dan voor ronde vormen. Maar een robuuste afwerking is hierbij onmisbaar. Wat dacht je van een betonnen wastafel met RVS kranen en pijpen? Of waterleidingen die je gebruikt als wc rolhouder? Maak jouw badkamer helemaal af met robuust sanitair!

Wissel de donkere tinten ook zeker af met lichte en/of houten kleuren op het sanitair. Zo voorkom je dat jouw unieke badkamer te ”koel” wordt en daardoor een negatieve sfeer met zich meebrengt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten douche afwerking. De houten wand- en vloerpanelen van Bewust Sanitair zijn hierin een uitstekende keuze.

Industriele-badkamer-grijstinten

Onbewerkte materialen

Onbewerkte materialen zijn onmisbaar in elke industriële badkamer. Kies nooit voor strak geverfde elementen of effen tegels. Dit verpest namelijk de gehele industriële sfeer. Kies in plaats daarvan voor echte onbewerkte materialen. Kies voor een onbewerkte houten wastafel welke niet nagelakt of gecoat is . Of kies voor een wastafel ontworpen met industriële buizen een een onbewerkte wastafel kraan. 

Enkel materialen welke onbewerkt uitstekend passen in een industriële badkamer zijn:

  • Staal
  • Ijzer
  • Kunststof
  • Hout

Badkamer renovatie door Bewust Sanitair

Ben je van plan binnenkort de badkamer te veranderen of zijn jouw wanden echt aan vernieuwing toe? Dan is het slim om na te denken over kunststof wandpanelen in een industriële stijl. Wil je jouw badkamer laten renoveren en wil je kunststof wandpanelen, vloerpanelen of plafondpanelen laten plaatsen? Of wil je kunststof wandpanelen om jouw badkamer een nieuwe industriële look te geven? Dan ben je bij Bewust Sanitair aan het juiste adres! Wij zijn specialist in het leveren en plaatsen van kunststof wandpanelen in jouw badkamer en/of toilet. Dus ja, een industrieel toilet behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Wij leveren en plaatsen kunststof wandpanelen op maat. Dit is mogelijk in alle soorten kleuren. Wij demonteren het sanitair, maken de kunststof wandpanelen op maat, plaatsen deze en monteren het sanitair weer. Bewust Sanitair kan uw badkamer in 1 dag omtoveren naar de allernieuwste trend, zo ook naar een industriële badkamer!

Wandpanelen badkamer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete douchehoek renovatie

Nu voor maar €995,-

Inclusief levering en montage

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!