toilet renoveren

Toilet renoveren met kunststof wandpanelen

Het renoveren van een toilet kan een kostbare en tijdrovende klus zijn. Gelukkig zijn er moderne oplossingen die ervoor zorgen dat een toilet renoveren een stuk gemakkelijker en sneller kan. In dit artikel zullen we ons richten op het gebruik van kunststof wandpanelen voor het renoveren van je toilet. We zullen de voordelen van het gebruik van wandpanelen in een toilet bespreken, praktische tips geven  en je inspireren met verschillende ontwerpmogelijkheden. Ontdek hoe kunststof wandpanelen een snelle en stijlvolle optie kunnen zijn voor het vernieuwen van je toilet.

Voordelen van kunststof wandpanelen

Kunststof wandpanelen bieden verschillende voordelen voor het renoveren van je toilet. Ten eerste zijn ze duurzaam en waterbestendig, waardoor ze perfect zijn voor vochtige omgevingen zoals een toilet. Ze zijn bestand tegen schimmel, meeldauw en vocht, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. Bovendien zijn kunststof wandpanelen verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en texturen, waardoor je eindeloze ontwerpmogelijkheden hebt om je toilet een frisse uitstraling te geven. Daarnaast zijn deze panelen relatief eenvoudig te installeren, waardoor je tijd en geld bespaart op arbeidskosten. Bij bewust sanitair leveren veelvoudig kunststof wandpanelen wanneer we een toilet renoveren. 

Bekijk ons uitgebreide assortiment aan verschillende type wandpanelen:

Kunststof wandpanelen zelf monteren, of laten bevestigen?

Wanneer je jouw toilet renoveren wilt met kunststof wandpanelen, is het belangrijk om een goede keuze te maken of je deze zelf wilt bevestigen, of door een expert. Het laten bevestigen van wandpanelen hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Doordat sloopwerk niet nodig is, kunnen de wandpanelen al binnen één dag in het toilet bevestigd worden. Dit zorgt ervoor dat de arbeidskosten laag kunnen blijven! Mocht je ervoor kiezen om de wandpanelen zelf te bevestigen, zijn hier enkele praktische tips om je op weg te helpen:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de wanden schoon, droog en vlak zijn voordat je begint. Verwijder eventuele oude bekleding of behang en repareer eventuele beschadigingen aan de muren. De wandpanelen kunnen gemakkelijk over tegels heen geplaatst worden.

  2. Meten en snijden: Meet de afmetingen van de wanden nauwkeurig op en snijd de panelen op maat met speciaal gereedschap voor kunststof panelen.

  3. Bevestiging: Gebruik lijm of speciale panelenlijm om de panelen stevig aan de muur te bevestigen. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant volgt en gebruik voldoende lijm om een goede hechting te garanderen. 

  4. Afwerking: Na het bevestigen van de panelen, werk je de randen en hoeken af met bijpassende afwerkingsprofielen. Dit geeft een nette en professionele uitstraling aan je renovatie.

wc opknappen

Ontwerpmogelijkheden en inspiratie voor toilet renoveren

Met kunststof wandpanelen kun je je toilet een frisse en moderne uitstraling geven. Overweeg verschillende ontwerpelementen, zoals het combineren van verschillende kleuren panelen, het toevoegen van decoratieve lijsten of het creëren van accentwanden met panelen met textuur. Je kunt ook overwegen om panelen te gebruiken met een tegel- of houtnerfpatroon om een luxe uitstraling te creëren zonder de kosten en de onderhoudswerkzaamheden van echte tegels of hout.

Daarnaast kun je experimenteren met de indeling van de panelen. Overweeg bijvoorbeeld om een deel van de wand te bedekken met panelen en een ander deel met verf of behang, om een interessante visuele impact te creëren. Denk ook aan de integratie van verlichtingselementen, zoals LED-strips, achter de panelen voor een extra vleugje sfeer.

Bij het kiezen van kleuren en texturen is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en stijl van je toilet. Lichtere kleuren en glanzende panelen kunnen bijvoorbeeld helpen om een klein toilet ruimer te laten lijken, terwijl donkerdere kleuren een dramatisch effect kunnen geven in een grotere ruimte.

All in one service voor toilet renoveren met wandpanelen

Je toilet renoveren met kunststof wandpanelen biedt een praktische en stijlvolle oplossing. Deze panelen zijn duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze perfect zijn voor een vochtige omgeving. Met de juiste voorbereiding en installatie kun je snel en kosteneffectief je toilet een geheel nieuwe uitstraling geven. De vele ontwerpmogelijkheden met kleuren, texturen en indelingen maken het mogelijk om een unieke en persoonlijke sfeer te creëren.

Bewust Sanitair levert een all in one service voor het verbouwen van jouw toilet met wandpanelen. Wij hebben een uitgebreid assortiment en een professioneel installatie team die binnen 1 dag jouw complete toiletruimte vernieuwen tot en waar paradijs! 

wandbekleding kunststof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete toilet renovatie

Nu voor €2850,-

Inclusief zwevend toilet, wasbak en wandpanelen

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!