kunststof platen badkamer

Kunststof platen badkamer als alternatief voor tegels

Het renoveren van een badkamer kan een spannend en uitdagend project zijn. Er zijn talloze mogelijkheden om de uitstraling van deze belangrijke ruimte in huis te veranderen. Een populaire en innovatieve keuze voor badkamerrenovaties is het gebruik van kunststof platen badkamer. In dit artikel ontdek je de voordelen van het renoveren van je badkamer met kunststof platen, evenals praktische tips om dit project tot een succes te maken.

Wist je dat kunststof platen badkamer ook toepasbaar zijn op een moderne toiletruimte. Heb je al een nagedacht om van jouw toiletruimte en badkamer één perfecte moderne combinatie te maken? 

Voordelen kunststof platen badkamer

Voordeel 1: waterbestendigheid

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof platen in de badkamer is de uitstekende waterbestendigheid. In een vochtige omgeving zoals de badkamer of het toilet, is het essentieel om materialen te gebruiken die bestand zijn tegen water. Kunststof platen zijn niet-poreus, waardoor ze bestand zijn tegen schimmelvorming en rotting. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in douchewanden, badomlijstingen en achterwandpanelen. 

Ook kunnen kunststof panelen goed gebruikt worden op bijvoorbeeld de vloer of het plafond. Doordat er ook veel verschillende styling mogelijkheden zijn, is het gemakkelijk om jouw eigen droom badkamer te creëren!

Voordeel 2: veelzijdige designmogelijkheden

Kunststof platen badkamer zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen, waardoor je je badkamer een geheel nieuwe uitstraling kunt geven. Of je nu de voorkeur geeft aan een strakke en moderne stijl, een rustieke uitstraling of een klassiek design, er is altijd een kunststof plaat die bij je smaak past. Bovendien kunnen ze gemakkelijk op maat worden gesneden en gevormd, zodat je ze kunt aanpassen aan de specifieke afmetingen en vormen van je badkamer.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van kunststof wandpanelen voor in de badkamer of toiletruimte.

Voordeel 3: een duurzame optie

Kunststof platen zijn zeer duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen slijtage, krassen en deuken, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een ruimte die dagelijks intensief wordt gebruikt. Bovendien vereisen ze weinig onderhoud en behouden ze hun esthetische kwaliteit gedurende vele jaren, waardoor je kosten op de lange termijn bespaart.

Voordeel 4: bespaar kosten op montage

Een ander voordeel van kunststof platen in de badkamer is relatief eenvoudige montage van de panelen aan de wanden. In tegenstelling tot tegels, die vaak veel tijd en vakmanschap vereisen, kunnen kunststof platen relatief snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd. Een specialist zoals Bewust Sanitair kan een badkamer vaak al binnen één dag volledig voorzien van kunststof platen. Daarnaast is het ook mooi meegenomen dat we bij Bewust Sanitair de panelen gemakkelijk over de oude wande heen kunnen plaatsen. Er dus geen sloopwerk nodig en dit bespaart een hoop kosten, tijd en puin.

Tips voor een Succesvolle Badkamerrenovatie met Kunststof Platen:

  1. Plan en meet nauwkeurig: Voordat je begint, is het essentieel om een gedetailleerd plan te maken en de juiste metingen van je badkamer te nemen. Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt voordat je aan de renovatie begint.

  2. Bereid de ondergrond voor: Zorg ervoor dat de ondergrond waarop de kunststof platen worden geïnstalleerd schoon, vlak en droog is. Repareer eventuele scheuren of oneffenheden en verwijder oude tegels of behang indien nodig.

  3. Kies de juiste platen: Overweeg het gebruik van vochtbestendige kunststof platen die specifiek zijn ontworpen voor badkamertoepassingen. Deze platen zijn bestand tegen vocht en hebben extra bescherming tegen schimmelvorming.

  4. Zorg voor goede ventilatie: Hoewel kunststof platen waterbestendig zijn, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie in de badkamer om vochtproblemen te voorkomen. Installeer een ventilatiesysteem of zorg voor natuurlijke ventilatie door middel van ramen of een ventilator.

  5. Overweeg accessoires en afwerking: Maak je badkamerrenovatie compleet door te denken aan de juiste accessoires en afwerking. Overweeg bijpassende kunststof plinten, hoekprofielen en afdekstrips om een strakke en gepolijste uitstraling te creëren.

badkamer panelen over tegels

All in one service voor toilet en badkamer renovatie met wandpanelen

Een veel gekozen oplossing bij een badkamer of toilet renovatie zijn waterbestendige wandpanelen. Deze wandpanelen zijn ideaal voor het renoveren van jouw badkamer of toilet. Bewust Sanitair is specialist in het plaatsen van kunststof wandpanelen in natte ruimtes zoals de badkamer, toilet, keuken en douche. Vaak zijn waterbestendige wandpanelen goedkoper, praktischer, hygiënischer en mooier dan het gebruik van wandbekleding zoals tegels en stucwerk. Goed om te weten is dat al onze wandpanelen 100% waterbestendig zijn. Daarnaast zorgen de panelen voor een naadloze aansluiting van de muur en plafond. Wil je eens bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een eenvoudige badkamer renovatie zonder breken? Neem dan gerust contact met ons op!

badkamer renoveren zonder breken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete douchehoek renovatie

Nu voor maar €995,-

Inclusief levering en montage

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!