De voordelen van wall panels in badkamer en toilet

In huizen maken badkamers en toilet ruimtes een belangrijk deel uit van de plek waar we leven. We willen dat deze ruimtes er mooi uitzien en goed werken. Vroeger gebruikten we altijd tegels om de muren te bedekken, maar nu zijn er nieuwe dingen die we kunnen gebruiken, denk bij voorbeeld eens aan wall panels badkamer. Laten we samen ontdekken waarom wall panels nuttig zijn voor badkamers en toilet ruimtes, en hoe ze verschillen van tegels.

Wist je dat wall panels ook toepasbaar zijn op een moderne toiletruimte. Heb je al een nagedacht om van jouw toiletruimte en badkamer één perfecte moderne combinatie te maken? 

Waarom wall panels in badkamer en toilet ruimtes een goede keuze zijn

**1. Eenvoudige Installatie: Wall panels zijn aanzienlijk eenvoudiger te installeren dan traditionele tegels. Met hun naadloze ontwerp en klik-in-montagesystemen kunnen wall panels snel en moeiteloos worden geplaatst, waardoor de installatietijd aanzienlijk wordt verkort. Dit scheelt flink in de arbeidskosten. Daarnaast hoeft de oude wandbedekking er niet afgehaald te worden. 

**2. Vochtbestendigheid: Een van de grootste voordelen van wall panels is hun uitstekende vochtbestendigheid. Gemaakt van materialen zoals PVC, acryl en waterbestendig MDF, zijn wall panels bestand tegen vocht en waterdamp, waardoor ze ideaal zijn voor badkamers en toiletruimtes. Schimmelvorming zal hierdoor verleden tijd zijn.

**3. Onderhoudsgemak: Wall panels zijn zeer onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot tegels hebben ze geen voegen waar vuil en schimmel zich kunnen ophopen. Een eenvoudige afveegbeurt met een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende om hun oorspronkelijke glans te behouden. 

**4. Designflexibiliteit: Met een breed scala aan ontwerpen, kleuren en texturen bieden wall panels ongekende designopties. Van modern en minimalistisch tot rustiek en luxueus, wall panels kunnen naadloos worden geïntegreerd in elke interieurstijl.

**5. Ruimtegevoel: Wall panels kunnen helpen om zelfs de kleinste badkamers en toiletruimtes ruimer te laten lijken. Het ontbreken van voegen en de mogelijkheid om panels tot aan het plafond te plaatsen, creëert een gevoel van continuïteit en ruimtelijkheid.

Voordelen van wall panels ten opzichte van tegels

*1. Snelheid en Gemak van Installatie: Terwijl tegels tijdrovend en complex kunnen zijn om te installeren, bieden wall panels een snelle en eenvoudige installatie. Dit is vooral handig voor mensen die graag zelf klussen of professionals die snel resultaat moeten leveren.

**2. Geen Voegen, Geen Schimmel: Het ontbreken van voegen in wall panels betekent dat er geen plaats is voor schimmel en vuil om zich te verbergen. Dit maakt wall panels niet alleen hygiënischer, maar vermindert ook de noodzaak van regelmatig intensief schoonmaken.

**3. WaterbestendigheidWall panels zijn van nature waterbestendig, terwijl zelfs de best afgedichte tegelvoegen na verloop van tijd vatbaar kunnen zijn voor vochtinfiltratie. Wall panels zijn daarom een betrouwbare keuze voor langdurige vochtbestendigheid.

**4. OntwerpvariatieHoewel tegels beperkt kunnen zijn in designopties, bieden wall panels een breed scala aan stijlen, kleuren en texturen om aan verschillende esthetische voorkeuren te voldoen.

Ontdek ons assortiment wall panels badkamer en toilet

Dé innovatieve wandbedekking voor badkamers en toiletruimtes

In de wereld van badkamer- en toiletontwerp hebben wall panels zichzelf bewezen als een innovatieve en praktische keuze voor wandbekleding. Met hun voordelen op het gebied van installatiegemak, onderhoud, designopties en vochtbestendigheid kunnen wall panels een waardevolle en stijlvolle toevoeging zijn aan elke ruimte. Als je op zoek bent naar een moderne en functionele benadering van wandbekleding, zijn wall panels een uitstekende keuze om te overwegen.

kunststof wandpanelen badkamer

All in one service voor toilet en badkamer renovatie met wandpanelen

Een veel gekozen oplossing bij een badkamer of toilet renovatie zijn waterbestendige wandpanelen. Deze wandpanelen zijn ideaal voor het renoveren van jouw badkamer of toilet. Bewust Sanitair is specialist in het plaatsen van kunststof wandpanelen in natte ruimtes zoals de badkamer, toilet, keuken en douche. Vaak zijn waterbestendige wandpanelen goedkoper, praktischer, hygiënischer en mooier dan het gebruik van wandbekleding zoals tegels en stucwerk. Goed om te weten is dat al onze wandpanelen 100% waterbestendig zijn. Daarnaast zorgen de panelen voor een naadloze aansluiting van de muur en plafond. Wil je eens bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een eenvoudige badkamer renovatie zonder breken? Neem dan gerust contact met ons op!

badkamer renoveren zonder breken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete douchehoek renovatie

Nu voor maar €799,-

Inclusief levering en montage