kleine badkamer inspiratie

Kleine badkamer inspiratie – Zo ga je slim om met de ruimte

Wanneer je een kleine badkamer hebt, hoeft dat absoluut niet te betekenen dat je jouw droom badkamer niet kan maken. Met een kleine badkamer kan je wellicht geen grote inloopdouche maken of een dubbele wasbak met een enorme spiegel plaatsen, maar er is genoeg mogelijk om van jouw badkamer een klein paradijsje te maken. In dit artikel vind je verschillende kleine badkamer inspiratie, om jouw droom badkamer te realiseren.

In een kleine badkamer is het vooral belangrijk om sfeer te creëren met de wanden, de vloer en het plafond. Vaak is het zo dat je door verschillende wandbekleding extra sfeer creëert. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om tegels of een geverfde muur te combineren met unieke wandpanelen. Kunststof wandpanelen zijn te verkrijgen in allerlei kleuren en structuren. 

Kunststof panelen zijn de basis van jouw kleine badkamer

De kunststof panelen van Bewust Sanitair maken jouw badkamer helemaal in stijl. Kies je voor een marmerlook– of industriële ruimte, het is allemaal mogelijk met de kunststof vloer-, plafond- en wandpanelen van Bewust Sanitair. Een kleine badkamer renoveren met kunststof panelen bespaart een hoop kosten ten opzichte van bijvoorbeeld stenen tegels. Maar met kunststof wandpanelen is het ook mogelijk om een unieke/moderne ruimte te creëren. We zetten de voordelen van het gebruik van kunststof panelen in een kleine badkamer nog eens op een rijtje:

  1. Goedkoper: Kunststof panelen zijn vaak goedkoper dan andere natuurlijke materialen die vaak worden gebruikt in een kleine badkamer. Zo worden tegels vaak pas goedkoper als je een halve of hele pallet koopt. Voor de kunststof wandpanelen betaal je al vanaf 1 vierkante meter een goedkope prijs. 

  2. Makkelijk te onderhouden: Kunststof panelen zijn gemakkelijk te reinigen en vereisen weinig onderhoud. Dat is ideaal voor in een vochtige ruimte zoals de badkamer. Schimmel en kalkaanslag kan snel ontstaan in een kleine badkamer, met kunststof wandpanelen voorkom je dit probleem.

  3. Licht van gewicht: Kunststof wandpanelen zijn licht van gewicht, wat het makkelijker maakt om ze te installeren aan de wanden, vloer of het plafond. Ook dit bespaart kosten omdat we al binnen 1 dag jouw badkamer compleet kunnen renoveren. 

  4. Waterbestendig: Kunststof wandpanelen zijn waterbestendig en daarom geschikt voor gebruik in badkamers, de toilet ruimte en andere ruimtes met veel vocht.

  5. Verschillende kleuren en texturen beschikbaar: Er zijn veel verschillende kleuren en texturen beschikbaar voor kunststof panelen, zo kan je met de panelen dus echt een unieke badkamer stylen.

Het is wel belangrijk om goed te letten op de kwaliteit van de kunststof panelen die je gebruikt. Het is daarom aan te raden om advies te vragen aan een professional voordat je de panelen aanschaft, zo ben je er ook zeker van dat ze op de juiste manier geïnstalleerd worden. Bewust Sanitair is dé Nederlandse specialist in badkamer wandpanelen, wij adviseren u graag.

 

Kleine badkamer inspiratie, de indeling

Wanneer je beschikt over een kleine badkamer, wil je niet alle ruimte opofferen voor bijvoorbeeld een grote douchebak, kasten of extra muren. Kies daarom altijd voor een inloopdouche met het liefst een glazen wand. Dit zorgt ervoor dat de oppervlakte groter lijkt en neemt minder ruimte in beslag. Belangrijk is wel dat de wanden en vloer bij de douche 100% vochtbestendig is, de kunststof wand- en vloerpanelen zijn hier ideaal voor geschikt. Kies daarnaast voor wand gemonteerde badkamer accessoires. In plaats van een kast voor handdoeken, kan je kiezen voor een mooi handdoekrek. Let er wel op dat je niet teveel accessoires aan de wand monteert, bij een kleine badkamer komt de uitspraak less is more perfect tot zijn recht!

Gebruik witten en neutrale kleuren

Het is niet gek dat witte en neutrale tinten de indruk wekken van een lichtere, helderdere ruimte en hetzelfde geldt voor kleine badkamerontwerpen. Het introduceren van een lichte kleur in je compacte badkamer is een eenvoudige en effectieve manier om kleine badkamers ruimer te laten lijken. Wit hoeft echter niet saai te zijn – zo zijn er genoeg wit-kleurige panelen beschikbaar met een leuke structuur erin. Denk bijvoorbeeld eens aan de lichte marmerlook panelen. Wissel de lichte wandpanelen af met een donkerdere douche hoek (denk bijvoorbeeld eens aan houtlook wandpanelen) en je creëert een luxueuze badkamer is Scandinavische sfeer. 

Maak jouw nieuwe badkamer af met een mooie (houtlook) wasbak en houten planken aan de wand voor het opbergen van handdoeken, shampoos, etc. en jouw kleine badkamer zal prachtig zijn. 

Kunststof wandpanelen service

Bent je van plan binnenkort jouw kleine badkamer te renoveren en wil je daar kunststof vloer-, plafond- of wandpanelen voor gebruiken? De wandpanelen service van Bewust Sanitair zorgt er binnen in één dag voor dat jouw badkamer- en/of toilet gevuld is met kunststof wandbekleding, zonder breekwerk! Dit kan zowel op de wanden, de vloer en het plafond. Onze specialisten werken gestructureerd waardoor we jouw kleinere badkamer binnen enkele uren omtoveren tot een onderhoudsvriendelijke, moderne ruimte.

Wij leveren en plaatsen de kunststof wandpanelen op maat. Dit is mogelijk in alle soorten kleuren en structuren, dus ook marmerlook, houtlook en betonlook. Wij maken de kunststof wandpanelen op maat en plaatsen deze vakkundig op de wanden, vloer en/of het plafond. Bewust Sanitair kan jouw badkamer dus al binnen 1 dag omtoveren tot de allernieuwste trend. Je kunt vervolgens zelf gemakkelijk het nieuwe sanitair laten plaatsen. Zo heb je dus binnen 1 dag een prachtige nieuwe badkamer.

Neem contact met ons op om jouw wensen te bespreken of vraag gemakkelijk en snel een offerte aan op onze website. Wij reageren vrijwel direct en staan je graag vrijblijvend te woord. 

Ben je eerst benieuwd naar ons assortiment kunststof vloer-plafond– en wandpanelen? Wij komen gratis en vrijblijvend bij jou thuis langs met al onze stalen. Zo zie je direct welke kleur en structuur het beste in jouw nieuwe badkamer past!

Nog meer kleine badkamer inspiratie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete toilet renovatie

Nu voor €2850,-

Inclusief zwevend toilet, wasbak en wandpanelen

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!