badkamer in 1 dag

Een vernieuwde badkamer in 1 dag

De badkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in huis, je gebruikt het tenslotte elke dag.  Een renovatie van de badkamer kan een tijdrovend en ingrijpend proces zijn. Dit kan lastig zijn, want je wilt niet lang zonder badkamer zitten. Bewust Sanitair biedt echter een innovatieve oplossing om je badkamer in 1 dag te transformeren. Door oude wandbekleding, plafondbedekking en eventueel de vloer te vervangen met hoogwaardige kunststof wandpanelen, is het niet meer nodig om uitgebreide sloopwerkzaamheden uit te voeren. Dit kan een hoop tijd en kosten schelen.

In dit artikel beschrijven we ons stappenplan van een renovatie van de badkamer in 1 dag.  

moderne badkamer inspiratie

Stappenplan - badkamer in 1 dag compleet gerenoveerd

Om ervoor te zorgen dat je niet lang zonder een badkamer hoeft te zitten, hebben wij een uniek concept weten te realiseren om jouw badkamer in 1 dag compleet te renoveren. We trekken weliswaar wat extra dagen uit om het een en ander voor te bereiden, maar het fysieke renoveren van de badkamer doen we binnen één dag! 

Stap 1: voorbereidende consultatie

Voordat de renovatiewerkzaamheden beginnen, voert Bewust Sanitair een grondige consultatie uit. Tijdens deze sessie komt een expert van Bewust Sanitair thuis langs en worden jouw wensen en de mogelijkheden voor de renovatie van de badkamer in 1 dag besproken. Er wordt ook een nauwkeurige meting van de badkamer gedaan om ervoor te zorgen dat we een realistisch plan kunnen opstellen.

Tijdens de consulatie bespreken we al jouw vragen en nemen we de planning voor de renovatie alvast door. Op deze manier kunnen we zo effectief mogelijk aan de het werk gaan. 

Stap 2: ontwerp en selectie van materialen

Het concept van een badkamer renoveren in 1 dag is ontstaat doordat we met waterbestendige wandpanelen de wanden kunnen bedekken en eventueel ook het plafond en de vloer kunnen voorzien van een nieuwe look en feel. We hoeven de oude wanden, plafondbedekking en vloer niet te slopen.

Je kunt hierbij kiezen uit een breed scala aan ontwerpen en afwerkingen voor de kunststof wandpanelen. Deze badkamer wand-vloer- en plafondpanelen zijn in verschillende stijlen, kleuren en texturen beschikbaar, zodat ze perfect aansluiten bij jouw persoonlijke smaak en de esthetiek van de woning. Wanneer wij weten welke type panelen jij graag zou willen op verschillende delen in de badkamer, kunnen we het voorbereidende werk gaan afronden. 

* Wanneer je het lastig vind om een mooie combinatie te kiezen van verschillende stijlen panelen, staat de expert van Bewust Sanitair klaar om met je mee te denken.

Stap 3: voorbereiding van de renovatie

Om op de dag van de badkamer renovatie efficiënt te werk te kunnen gaan, is de voorbereiding van deze dag erg belangrijk. We vragen je dan ook om de avond voor de renovatie dag al het sanitair in de badkamer te ontkoppelen. Het is belangrijk dat al het sanitair en eventueel kastjes en accessoires uit de badkamer zijn.

Op de dag van de renovatie bereidt het team van Bewust Sanitair alles voor om de werkzaamheden zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dit omvat het strak en vlak maken van de oude wandbekleding en het voorbereiden van oppervlakken voor de installatie van de nieuwe wandpanelen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de (terug)plaatsing van het sanitair. 

Stap 4: installatie van kunststof wandpanelen

De kunststof wandpanelen worden nauwkeurig en vakkundig geïnstalleerd over de bestaande wanden heen. Deze panelen zijn ontworpen om direct over de oude tegels te worden geplaatst, waardoor sloop- en opbouwwerkzaamheden tot een minimum worden beperkt.

Het is belangrijk dat de nieuwe wandpanelen voldoende tijd hebben om te drogen. Echter zal jij voor het einde van de dag weer gebruik kunnen maken van jouw badkamer!

Stap 5: afwerking en details

Na de plaatsing van de wandpanelen, zorgt het team van Bewust Sanitair voor de afwerking. Dit omvat het aanbrengen van afdichtingsmiddelen, siliconen kit, sierstrippen en we zorgen er natuurlijk voor dat alles weer helemaal netjes en functioneel is.

Tenslotte zal het sanitair weer geïnstalleerd moeten worden. Afhankelijk van of jij kiest voor vernieuwd sanitair of het terugplaatsen van het oude sanitair bereiden we de terugplaatsing volledig voor. We bespreken altijd van te voren of jij zelf het sanitair terugplaatst, of dat onze renovatie specialisten dit doen.

Stap 6: finale inspectie en oplevering

Aan het einde van de dag voert het team een grondige inspectie uit om ervoor te zorgen dat alles naar tevredenheid is voltooid. Ook controleren we of alles weer naar behoren werkt. Na goedkeuring van de klant wordt de gerenoveerde badkamer in 1 dag opgeleverd, direct klaar voor gebruik.

kosten badkamer verbouwen

Voordelen van een badkamer in 1 dag renoveren

  1. Tijdsbesparing: een complete badkamerrenovatie in slechts 1 dag bespaart aanzienlijk veel tijd in vergelijking met traditionele renovatiemethoden. Zo kan jij al snel weer gebruik van de badkamer wat een hoop moeite en gedoe kan besparen.

  2. Minder overlast: Doordat sloopwerk grotendeels overbodig is, wordt de overlast van stof en puin tot een minimum beperkt. Dit maakt het renovatieproces veel minder ingrijpend.

  3. Kostenbesparend: minder sloop- en bouwwerkzaamheden betekenen ook lagere arbeids- en materiaalkosten. Doordat wij jouw badkamer in 1 dag renoveren, zullen de arbeidskosten fors minder zijn dan bij een traditionele verbouwing. Lees hier meer informatie over de kosten. 

  4. Directe transformatie: de installatie van kunststof wandpanelen biedt een onmiddellijke esthetische transformatie van de badkamer, met een breed scala aan stylling opties. Je kiest zelf of je ook het sanitair wilt vernieuwen. 

  5. Duurzaamheid: kunststof wandpanelen zijn duurzaam, vochtbestendig en gemakkelijk te onderhouden, wat bijdraagt aan de levensduur van je badkamer.

  6. Maatwerk: elke renovatie wordt aangepast aan de specifieke behoeften en stijlvoorkeuren van de klant. Alles is dus mogelijk ondanks dat wij jouw badkamer in 1 dag compleet vernieuwen.

Let op: een badkamer renovatie in 1 dag is vrijwel altijd mogelijk. Echter spelen factoren als het oppervlakte van de badkamer en het type wanden in de ”oude” badkamer hierbij wel een rol. Het kan zijn dat we net een dagje extra nodig hebben als het gaat om een grote badkamer of lastig te verwerken wanden. 

Wanneer je de indeling van jouw badkamer compleet wilt veranderen, is een nieuwe badkamer in 1 dag niet mogelijk. 

Laat Bewust Sanitair jouw badkamer in 1 dag vernieuwen

Bij Bewust Sanitair begrijpen we dat een badkamerrenovatie een belangrijke investering is. Daarom bieden we:

  1. Deskundig advies: ons team van experts helpt je bij het kiezen van de juiste wandpanelen die passen bij jouw smaak en budget.

  2. Kwaliteitsgarantie: wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen die duurzaamheid en tevredenheid garanderen.

  3. Professionele installatie: onze ervaren installateurs zorgen voor een naadloze en efficiënte installatie van jouw nieuwe badkamer. We geven ook altijd een uitgebreide garantieservice. 

Ontdek ons assortiment wandpanelen voor badkamers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Complete douchehoek renovatie

Nu voor maar €995,-

Inclusief levering en montage

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!